Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Gezinme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Gezinme  – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Domainleri

Gezinme

Gezinmeyi tasarlamak, çeşitli uygulama parçaları (yani içerik ve işlevsellik) arasında ilişkiler kurmak ve kullanıcı görevlerinin tamamlanmasını verimli ve etkili bir şekilde kolaylaştırmak için önemlerini ve hiyerarşilerini iletmekle ilgilidir.

Bu, içeriğin ve işlevselliğin düzenlenmesini, etiketlenmesini ve sunumunu içerir. Bu bölüm, navigasyon sistemlerinin türleri ve sunumlarıyla ilgili kalıplara odaklanmaktadır; navigasyon sistemlerinin organizasyonu ve etiketlenmesi hakkında bilgi edinmek vb.

Çoğu web uygulaması hiyerarşik olarak düzenlenir ve böylece kullanıcıların gezinme düzeylerini kullanarak içeriğine ve işlevlerine erişmesine izin verir. En üst düzeyde, BİRİNCİL NAVİGASYON veya küresel gezinme, kullanıcıların uygulama içinde herhangi bir yerden erişebilecekleri üst düzey kategorileri veya gruplamaları gösterir.

Uygulama genelinde kullanılabilir hale getirerek, kullanıcıların uygulama içinde yönlendirilmesine de yardımcı olur. İKİNCİL NAVİGASYON veya yerel navigasyon, kullanıcılara seçilen birincil navigasyon seçeneği için ikinci ve sonraki navigasyon seçeneklerini gösterir.

Birincil ve ikincil gezinmeye ek olarak, kullanıcıların birkaç temel işleve (ör. oturum açma, oturumu kapatma, dil seçici vb.) ve içeriğe (ör. yardım, alışveriş sepeti, hesap vb.) erişmek için hızlı bir yola ihtiyacı vardır. Birincil navigasyon gibi, bu temel işlevlerin ve içerik alanlarının uygulama boyunca kullanıma sunulması gerekir (UTILITY NAVİGASYON).

Birincil ve ikincil gezinme, bir uygulamanın hiyerarşik yapısını desteklemede yararlı olsa da, birçok uygulamadaki içerik çok boyutludur ve benzersiz bir hiyerarşik gezinme şeması sağlamaz.

YÖNLÜ NAVİGASYON maksimum esnekliğe izin veren ve birden fazla özniteliği kullanarak gezinme yeteneği sunarak ve kullanıcıları yalnızca bir yönle (örneğin bir yüz) sınırlamayarak çeşitli görevleri destekleyen etkili bir yaklaşım olarak ortaya çıkmıştır.

Hiyerarşik gezinme yaklaşımlarına ek olarak, kullanıcılar ayrıca dizinleri, ilgili öğe listelerini, tavsiyeleri vb. Tamamlayıcı gezinme sistemleri, yalnızca içeriğe erişmenin alternatif yolları olarak değil, aynı zamanda keşfetmeyi teşvik etmek için de tasarlanmıştır.

Daha yeni uygulamalar, özellikle kullanıcı tarafından oluşturulan ve kullanıcı tarafından katkıda bulunulan içeriğe dayananlar, uygulama içeriğini açıklayan kullanıcı tarafından sağlanan etiketlerden (ETİKET BULUTLARI) türetilen bir yapı olan folksonomilere dayalı bir gezinme yaklaşımı sunarak kullanıcıların yeni içerik keşfetmelerine olanak tanır.

Navigasyonun bir diğer önemli işlevi, kullanıcıları yönlendirmek ve uygulama içinde nerede olduklarını bilmelerini sağlamaktır. Oryantasyon desteği genellikle BREADCRUMBS olarak adlandırılan konum izleriyle sağlanır.

Çoğu uygulamada gezinme, kullanıcıları istedikleri içeriğe veya işleve götürmeyi amaçlasa da, gezinmenin, kullanıcılara her seferinde bir adım rehberlik ederek (SİHİRBAZLAR) görevleri gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için kullanıldığı durumlar vardır. Bu, özellikle kullanıcıların aşina olmadığı bağımlılıkları olan, sık olmayan ancak önemli, çok adımlı görevler için geçerlidir.

Web uygulamalarındaki en yaygın işlevsellik ve üst düzey kategorilerin (veya nesnelerin), kullanıcılar tarafından kolayca erişilebilir ve anlaşılır olması gerekir. Ek olarak, kullanıcılar web uygulamasının herhangi bir yerinden ana bölümler arasında hızla gezinebilmelidir.

Kullanıcılara ana uygulama işlevlerine gitmek için tutarlı bir yol sunun ve bunları tüm uygulama sayfalarında tutarlı ve dikkat çekici bir şekilde yerleştirin.

Web uygulamaları için birincil gezinme, gezinmeyi ve yönlendirmeyi kolaylaştırmada çok önemli bir rol oynar. Hem üst düzey uygulama işlevlerini ortaya çıkararak içindekiler tablosu hem de kullanıcıların uygulamanın yapısı içinde nerede olduklarını bilmelerini sağlayan bir yönlendirme mekanizması olarak hizmet eder.

Birincil gezinmeyi yatay olarak sayfanın üstüne veya sayfada dikey olarak sol veya sağ tarafa yerleştirin. Web uygulamaları tipik olarak birincil gezinmeyi yatay olarak yerleştirmeyi tercih etmiştir, e-ticaret uygulamalarının yüzde 87’sinin (73 siteden 65’i) birincil gezinmeyi sayfanın üst kısmına yatay olarak yerleştirdiğini bulmuşlardır.


Gezme gezinme WOW Guru
Gezinme çubuğu
Gezinme Çubuğu Nedir
Android Gezinme çubuğu
Gezinme çubuğu gizleme
Ayarlar
Sürükleyin
Huawei gezinti düğmesi kapatma


Birincil navigasyonu dikey olarak yerleştirmek mevcut yatay alanı azalttığı için bu anlaşılabilir bir durumdur. Birçok sütun içeren tablo verilerini sunan web uygulamaları için, birincil gezinmenin dikey olarak yerleştirilmesi, yatay kaydırmaya neden olabilir veya tablo verilerinin karmaşık görünmesine neden olabilir.

Bununla birlikte, birincil gezinmeyi yatay olarak yerleştirmek, kullanıcıların yatay olarak kaydırmalarını gerektirmeden önce sunabileceği gezinme seçeneklerinin sayısını sınırlar.

Yatay kaydırmayı önlemek için, web uygulamaları, kullanıcıların ek gezinme seçeneklerini görmelerine izin vermek için genellikle bir “daha” seçeneğine (genellikle bir ok simgesi olarak gösterilir) sahip olmaya başvurur; bu, Microsoft Word, Firefox ve diğerleri gibi masaüstü uygulamalarındaki araç çubuklarına benzer.

Birincil navigasyonun yatay ve dikey yerleşiminin faydalarını ve sınırlamalarını özetler. Birincil navigasyonun yerleşimi ne olursa olsun, tutarlı bir şekilde konumlandırılması ve uygulama boyunca kullanılabilir olması önemlidir.

Kullanıcılar, web uygulamasının ana işlevlerine erişmek için birincil gezinmeye güvendiğinden, onu belirgin ve sayfa içeriğinden açıkça farklı hale getirin.

Kullanıcıların uygulamada nerede olduklarını bilmelerini sağlamak için seçili gezinme seçeneğini vurgulayın. Bu, seçilen gezinme seçeneğini yazı tipini, arka planını, rengini ve/veya kenarlığını değiştirerek görsel olarak diğerlerinden ayırarak gerçekleştirilebilir.

Tipik olarak, birincil navigasyon yerleştirilmeli ve uygulama boyunca tutarlı bir şekilde kullanıma sunulmalıdır. Ancak, kendi kendine yeten navigasyonu olan (örn. sihirbaz tabanlı) çok adımlı görevler için, dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmek veya veri kaybını önlemek (örn. kontrol etme, ilk kurulum veya kayıt) için birincil gezinme kaldırılabilir.

Sihirbaz benzeri görevler genellikle kendi gezinmeleri tarafından desteklendiğinden, birincil gezinmenin kaldırılması birden çok gezinme mekanizması arasındaki olası karışıklığı da önler.

Birincil navigasyon etiketleri, uygulama için doğru bilgi “kokusu” oluşturmak için çok önemlidir. Bilgi “kokusu” kavramı, insanların bilgi ararken kullandıkları mekanizmaları açıklayan bilgi toplama teorisine dayanmaktadır.

Bu teori, kullanıcıların çeşitli seçeneklerle karşı karşıya kaldıklarında, onları istenen bilgiye yaklaştıracak en güçlü göstergeyi veya “kokuyu” sunanı seçtiklerini ileri sürer. Birincil gezinmeye uygulandığında, gezinme seçeneklerini temsil eden etiketler güçlü bir “koku” sağlayamazsa, kullanıcıların hangi seçeneği seçeceklerine karar vermeleri yalnızca daha uzun sürmeyecek, aynı zamanda yanlış yollarda gezinerek verimsiz etkileşime ve sinir bozucu bir deneyim.

Basitçe ifade edilirse, kullanıcılar gezinme etiketlerinden, erişebilecekleri bilgilere ve gerçekte seçmeden bir gezinme seçeneğini seçerek gerçekleştirebilecekleri görevlere ilişkin doğru beklentileri oluşturabilmelidir.

Çoğu web uygulaması, hem birincil gezinme hem de İKİNCİL NAVİGASYON gerektiren hiyerarşik gezinmeyi destekler. Daha derin gezinme hiyerarşileri için, kullanıcıları yönlendirmek ve uygulamada nerede olduklarını göstermek için BREADCRUMBS kullanmayı düşünün.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın