Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Araç İpuçlarıyla Çalışmak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Araç İpuçlarıyla Çalışmak – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Reklam ve Arama Motoru Pazarlaması

Sınır Özellikleri

Sınır özelliklerinin her birini almak için kestirme bir yaklaşım vardır. JComponent, bunlara doğrudan erişen dört yöntem içerir: getX() , getY(), getWidth() ve getHeight(). Bir getBounds() çağrısıyla öbek üzerinde bir Rectangle nesnesi başlatmak yerine bu erişimcileri doğrudan kullanabilirsiniz. Sonuç olarak, son altı satırı aşağıdaki dört satırla değiştirebilirsiniz.

Ek olarak, ilgilendiğiniz yalnızca boyut veya konumsa, boyutu veya konumu ayarlamak veya almak için getSize() ve getLocation() erişimcilerini kullanabilirsiniz. Boyut, Boyut olarak, konum ise Nokta olarak belirtilir. getBounds() gibi, getLocation() erişimcisi de programcının önceden örneklenmiş bir Point nesnesine geçmesine izin verir. Biri iletilirse, yöntem yeni bir nesne başlatmak yerine Noktanın koordinatlarını değiştirir.

Java.awt’ninsetSize() vesetLocation()yöntemlerini kullanmaya devam edebilirsiniz. Bileşenlerle de kodlamayı tercih ediyorsanız. Yine, bileşenin boyutunu sıfırlarken, düzen yöneticisinin yeni değeri geçersiz kılabileceğini ve onu önceki değerine sıfırlayarak yeni boyut değerlerinizi göz ardı edebileceğini unutmayın.

İyi bilinen üç AWT boyutlandırma özelliği olan minimumSize , prioritySize ve maximumSize JComponent aracılığıyla erişilebilir. minimumSize, bileşenin bir kapta bulunmasına izin verilen en küçük boyutu belirtir. tercih edilen Boyut, kapsayıcının düzen yöneticisinin bileşeni çizmeye çalışması gereken boyutu içerir.

maximumSize, bileşenin bir kapta görüntülendiğinde olması gereken en büyük boyutu belirtir. Bu özelliklerin hiçbiri kullanıcı tarafından ayarlanmazsa, her zaman bileşenin UI temsilcisi tarafından veya doğrudan kabın düzen yöneticisi tarafından bu sırayla hesaplanır. JComponent’in önemli bir yeni özelliği setMinimumSize(), setPreferredSize ve setMaximumSize() yöntemlerinin eklenmesidir ve bu özellikleri alt sınıflama olmadan değiştirmenize olanak tanır.

Son olarak, JComponent ilgili düzen yöneticilerinin bileşeni bir kapsayıcıda hizalamasına yardımcı olan iki okuma/yazma özelliği içerir: alignX ve alignY. Bu özelliklerin her ikisi de 0,0 ile 1,0 arasında kayan nokta değerleri içerir; sayılar, herhangi bir kardeşe göre bileşenin konumunu belirler.

‘a yakın bir sayı, bileşenin sırasıyla sol veya üst tarafa daha yakın konumlandırılması gerektiğini gösterir. Mükemmel bir 0,5, bileşenin merkeze yerleştirilmesi gerektiğini gösterirken, 1’e yakın bir sayı, bileşenin sağa veya alta daha yakın konumlandırılması gerektiğini gösterir.

Şu anda, bu özellikleri kullanan tek düzen yöneticileri BoxLayout ve OverlayLayout yöneticileridir; tüm AWT 1.1 düzen yöneticileri bu özellikleri görmezden gelir ve çocuklarını başka yollarla konumlandırır. Bu yöneticileri daha ayrıntılı olarak tartışıyoruz.

Kenarlık Ekleme

AWT’nin yaygın olarak talep edilen bir özelliği, bileşenlere kenarlık sağlama yeteneğidir. Swing, JComponent içinde javax.swing.border.Border arabirimini uygulayan nesneleri kabul eden bir border özelliği tanımlamıştır. Kenarlıklı bir bileşen gösterir.

Swing şu anda boş bir kenarlık da dahil olmak üzere yedi farklı kenarlık stili sunmaktadır. Her biri javax.swing.border.Border arabirimini genişletir. Ek olarak, CompoundBorder sınıfını kullanarak bir Swing bileşenini birden çok kenarlıkla çevreleyebilirsiniz.

Bu sınıf, herhangi iki sınırı, birini dış kenarlık, diğerini iç kenarlık olarak belirleyerek tek bir sınırda birleştirmenize izin verir. CompoundBorder diğer bileşik sınırları kabul ettiğinden, tek bir sınırda istediğiniz kadar çok kenarlığı yinelemeli olarak katmanlayabilirsiniz. Kenarlıkları kullanmak son derece kolaydır. Örneğin, Swing ile sağlanan kenarlık stillerinden biri kazınmış kenarlıktır.

Swing’in önemli bir özelliği, bir bileşende border özelliği ayarlanmışsa, border bileşenin insets özelliğini geçersiz kılar. Swing, programcının boş bir kenarlık belirtmesine izin verir, böylece bir CompoundBorder kullanıyorsanız bir kenarlık sağlamanın yanı sıra bileşeni fazladan boşlukla doldurmaya devam edebilirsiniz. border özelliği null ise bunun yerine bileşen için varsayılan ekler kullanılır.


Java ile program yazmak için en uygun araç
Java öğrenmek ekşi
Java öğrenme kitabı
Java Ders Notları PDF
Java is İlanları
aşağıdakilerden hangisi java’nın temel yeteneklerinden biri değildir?
Evde Java öğrenmek
Java bilen eleman maaşları


Araç İpuçlarıyla Çalışmak

JComponent ayrıca Swing bileşenleri için araç ipuçları desteği sağlar. Araç ipuçları, kullanıcı fareyi hedef bileşenin üzerine getirdiğinde açılan küçük metin pencereleridir.

Genellikle bir simgenin veya düğmenin anlamını tamamlamak için kullanılırlar, ancak kullanıcıya temel bileşen hakkında talimatlar veya önemli bilgiler de sağlayabilirler. Araç ipucu genellikle belirli bir süre sonra (varsayılan olarak dört saniye) veya fare bileşenin sınırlarının dışına çıkarıldığında kaybolur.

Basit dize tabanlı araç ipuçları, burada gösterildiği gibi, JComponent’in toolTipText özelliği kullanılarak otomatik olarak ayarlanabilir veya alınabilir.

JComponent araç ipuçlarını kendi başına yönetmez; ToolTipManager sınıfından yardım alır. ToolTipManager, araç ipuçlarına sahip bileşenlerde fare olaylarını sürekli olarak tarar. Fare, araç ipucu seti olan bir bileşene geçtiğinde, ToolTipManager bir zamanlayıcı başlatır.

Fare, saniyenin dörtte üçü içinde bileşenin bölgesinden ayrılmadıysa, bileşenin yakınındaki önceden ayarlanmış bir konuma bir araç ipucu çizilir. Fare yarım saniyeden daha uzun süre bir bölgenin dışına çıkarsa, araç ipucu ekrandan kaldırılır.

JComponent, varsayılan setToolTipText() ve getToolTipText() yöntemleriyle uygun bir araç ipucunun oluşturulmasını gerçekleştirir. Bununla birlikte, daha yaratıcı olmak istiyorsanız, Swing araç ipuçları için ayrı bir nesne sağlar: JToolTip. Bununla, kendi JToolTip nesnenizi bildirerek ve istek üzerine ToolTipManager’a döndürmek için JComponent’in createToolTip() yöntemini geçersiz kılarak bir araç ipucunun özelliklerini tamamen yeniden tanımlayabilirsiniz.

İstemci Özellikleri

Swing bileşenleri, “istemci özellikleri” adı verilen özel bir özellikler tablosunu koruyabilir. Amaç, bileşenlerde yalnızca belirli durumlarda anlamlı olabilecek özelleştirilmiş özellikler sağlamaktır. Örneğin, belirli bir bak ve hisset özelliğinin, L&F etkinleştirildiğinde bir bileşenin kendisini nasıl göstermesi gerektiğine ilişkin bilgileri depolamak için bir istemci özelliğini kullandığını varsayalım.

Tahmin edebileceğiniz gibi, başka bir bak ve hisset özelliği etkinleştirildiğinde bu istemci özelliği anlamsız olacaktır. İstemci özellikleri yaklaşımını kullanmak, Swing kaynak tabanını L&F’ye özgü verilerle doldurmadan çeşitli görünüm ve hislerin bileşen özelliklerini genişletmesine olanak tanır.

İstemci özellikleri JavaBeans tarzı özelliklerden farklı olduğundan, “istemci özellikleri” adı biraz kafa karıştırıcıdır. Açıkçası, büyük bir fark var: JavaBeans özelliklerinden farklı olarak, alt sınıflandırma olmadan yeni istemci özellikleri oluşturabilirsiniz; çalışma zamanında yeni istemci özellikleri bile oluşturabilirsiniz. JComponent’teki bu iki yöntem, istemci özelliklerini depolar ve alır.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın