Ankara
0 (312) 276 75 93
info@billgatesweb.com

Geçersiz Kılma Yöntemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Web Danışmanlık Hizmeti, Seo Hizmeti Al, Mobile Uygulama Yaptır, Back Link Satın Al, Blog Yazdırmak İstiyorum, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Akademik Danışmanlık, Tercüme Danışmanlık & 0 (312) 276 75 93

Geçersiz Kılma Yöntemi – Blog Yazma – Web Tasarımı Yapımı – Web Tasarımı YouTube Videosu Yapımı – Web Sitesi Tasarlama Fiyatları

Kampanya Yönetimi Arayüzünün Yapısı

Geçersiz Kılma Yöntemi

Geçersiz kılma() yöntemi, tipik olarak, alt öğelerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtmek için bir Kapsayıcıda veya yeniden oluşturulması gerektiğini belirtmek için bir Bileşen üzerinde çağrılır. Bu yöntem genellikle otomatik olarak çağrılır.

Ancak, bir Bileşende yapılan bazı değişiklikler (etiketini veya yazı tipini değiştirerek bir düğmenin boyutunu değiştirmek gibi) onun geçersiz kılınmasına neden olmaz. Bu gibi durumlarda, bileşeni geçersiz olarak işaretlemek için Bileşen üzerinde geçersiz kılma() çağrılmalı ve Kapsayıcısında valide() çağrılmalıdır.

Valida() yöntemi genellikle bir Kapsayıcının doğrulanmasına, düzenlenmesine ve yeniden boyanmasına neden olmak için çağrılır. Halihazırda görüntülenen bir Kapsayıcıya Bileşenler eklediğinizde veya kaldırdığınızda bu yöntemin çağrılması özellikle önemlidir.

Swing, pek çok özellik değişikliğine yanıt olarak validate()/invalidate() durumunu biraz iyileştirerek, sizi bu aramayı yapmaktan kurtarır. Ne yazık ki, yine de (bir JButton’ın yazı tipini değiştirmek gibi) otomatik bir geçersiz kılma() çağrısını tetiklemeyen durumlar vardır, bu nedenle bazı durumlarda yine de geçersiz kılma() işlevini açıkça çağırmanız gerekir.

Bu yöntemlerden çıkarılacak en önemli şeyler şunlardır:

• Görüntülenen bir bileşenin görünümünde değişiklik yaparsanız, geçersiz kılma() işlevini çağırmanız gerekebilir.
• Geçersiz kılınan Kaplar üzerinde (genellikle bir alt öğenin eklenmesi veya geçersiz kılınması ile) valide() işlevini çağırmalısınız.

Kullanımdan kaldırma ve JavaBeans erişimcilerine doğru hareketin bir sonucu olarak, AWT’nin birden çok ada sahip bazı yöntemleri vardır. Örneğin, show() ve setVisible(true) temelde aynıdır. Swing ile çalışırken JavaBeans stili adı setVisible() kullanmak her zaman daha iyidir; yeni ad, JavaBeans kurallarına aşina olan kişiler için daha az kafa karıştırıcı olacaktır.

JComponent Özellikleri

Şimdi konunun kalbine. JComponent’in kendine ait pek çok özelliği vardır ve devralınan özelliklerinin birçoğunun davranışını geçersiz kılar (veya başka şekilde değiştirir). Burası yeni ve ilginç şeylerin olduğu yer. JComponent özelliklerinin bir özetini gösterir.

Bahsettiğimiz gibi, tüm Swing bileşenleri değiştirilmiş bir MVC mimarisi kullanır. Her Swing bileşeni, iki benzersiz nesnenin bakımından sorumludur: bir model ve bir UI temsilcisi. Modeli temsil eden nesne, bileşene özgü durum bilgisini işlerken, UI temsilcisi, modelin durum bilgisine göre bileşenin kendisini nasıl boyayacağını belirler.

JComponent’te bir model için özellik olmadığını unutmayın. Model özelliğine genellikle bir JComponent alt sınıfı düzeyinde erişirsiniz. Bunun nedeni, her Swing bileşeninin, diğer tüm bileşenlerden benzersiz olan kendi veri modelini tanımlamasıdır.

Öte yandan, UI temsilci özelliği, hafif bileşenlerin işlenmesini işleyen yöntemler her zaman aynı olduğundan, JComponent düzeyinde işlenebilir. Bu yöntemler (ör. installUI(), uninstallUI(), paint()), tüm UI temsilcileri için üst sınıf görevi gören javax.swing.plaf.ComponentUI soyut sınıfına kadar izlenebilir.

JComponent, nesne için geçerli UI temsilcisine bir başvuru içerir. JComponent, bir alt sınıfın, korumalı setUI() yöntemiyle bileşenin UI temsilcisini değiştirmesine izin verir; bu yöntem, bileşenin görünüşünü ve hissini etkili bir şekilde sıfırlar.

Bu nedenle, kullanıcı arabirimi salt yazılır bir özellik gibi davranır, ancak erişimcisi herkese açık olmadığı için onu bir özellik olarak adlandırmaktan çekiniyoruz. Ancak setUI()’yi tek başına çağırmak görüntüyü değiştirmez. Bileşeni kendisini yeniden çizmeye zorlayan updateUI() çağrısı da gereklidir.


Java Optional Kullanımı
E-Devlet Java Hatası
Javalang.NullPointerException e-Devlet
This object is not connected to a module hatası
c_initialize – this object is not connected to a module
e-imza java sorunu
Crypto error in signing


Uygulamanın tüm görünüşünü ve hissini değiştirmek istiyorsanız, her seferinde bir bileşen değiştirmektense UIManager’ın setLookAndFeel() yöntemiyle evrensel olarak değiştirmek daha iyidir.

Her Swing bileşeni, kullandığı UI temsilcisinin türünü tanımlayan salt okunur bir dize sabiti olan UIClassID tutar. Çoğu Swing bileşeni, getUIClassID() erişimcisini geçersiz kılar ve tipik olarak bileşenin adına (“J” olmadan) eklenen “UI” harfleri olan bir dize sabiti döndürür.

Bu dize daha sonra Swing’in UI yöneticisi tarafından bileşeni geçerli görünüm ve his için bir UI temsilcisiyle eşleştirmek için kullanılır. Örneğin, bir JButton nesnesi, ButtonUI’nin UIClassID dizesine sahiptir. Geçerli görünüm ve his “Metal” ise UIManager, MetalButtonUI’nin kullanılacak doğru UI temsilcisi sınıfı olduğunu anlayabilir.

Geçersiz Kılma ve Yeniden Boyama

Bazen tüm bileşenlerin ekrana çizilmesi gerekir. Diğer zamanlarda bileşenlerin yalnızca parçaları çizilebilir (veya çizilmelidir). Örneğin, bir iç çerçeve kap boyunca sürüklenirse, hedefine ulaşana kadar tüm iç çerçeve yol boyunca yeniden çizilir. Ancak, yalnızca iç çerçeve tarafından açığa çıkarılan konteyner parçalarının yeniden boyanması gerekir. Gereksiz bir işlem süresi israfı olacağından, tipik olarak tüm bileşeni yeniden boyamayız.

Swing, hafif bileşenleri yeniden boyamak için bir yeniden boyama yöneticisi kullanır. Yeniden boyama yöneticisi, yeniden boyanması gereken dikdörtgen alanlardan oluşan bir sıra tutar; bu bölgelere “kirli bölgeler” diyor. Bazen dikdörtgenler tüm bileşenlerin boyutudur; diğer zamanlarda daha küçüktürler.

Yeniden boyama yöneticisi, yeniden boyama isteklerini kuyruğa eklendikçe işler ve bileşenlerin görsel sırasını korurken kirli bölgeleri olabildiğince çabuk günceller. AWT’de Component sınıfının, bileşenin yalnızca bir alt dikdörtgenini yeniden boyamanıza izin veren aşırı yüklenmiş bir repaint() yöntemi içerdiğini hatırlayın.

Aynısı JComponent için de geçerlidir. Bir bileşenin yalnızca bir kısmının yeniden boyanması gerekiyorsa, yeniden boyama yöneticisi bir Rectangle parametresi alan yeniden boyama() yönteminin aşırı yüklenmiş bir sürümünü çağırır.

JComponent, her biri belirtilen dikdörtgenleri doğrudan kirli bölgeye ekleyen iki repaint() yöntemi içerir. AWT gibi, RepaintManager’ı atlayan paint() yöntemini doğrudan çağırmak yerine bu yöntemleri çağırmak istersiniz.


Web sitelerinizi, arama motorlarında en yukarı getirmek adına sizlere 3 adet paket öneriyoruz. Bu paketler sayesinde web siteleriniz aramalarda 1 yıl içerisinde en yukarıya tırmanacaktır. 

1) Backlink Paketi  50 $ (Yıllık Ücret)
2) Hızlandırma Paketi 300 $ (Yıllık Ücret)
3) Kelime Yönlendirme Paketi 150 $ (Aylık Ücret)


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Bize Whatsapp'tan Ulaşın